Duroc

Rasa ojcowska. Umaszczenie od jasnozłotego do ciemnoczerwonego. Świnia o rozmiarch od średniej do dużej. Nogi szerokorozstawione, raczej proste o nieco stromych pęcinach, grzbiet szeroki, lekko karpiowaty, łopatka silnie umięśniona, dająca dobrze rozbudowaną szynkę przednią, wydatne szynki na partii zadu. Wysokie przyrosty dobowe idą w parze z dobrym wykorzystaniem paszy. Mięso charakteryzuje się dużą przydatnością do produkcji wyrobów tradycyjnych. Knury wykorzystywane są do tworzenia krzyżówek towarowych z rasami matecznymi, a także do produkcii knurków mieszańców Duroc x Pietrain.
Zdjęcie Knur Numer licencji Data urodzenia Import Sutki lewe Sutki prawe Przyrost dzienny % mięsa Indeks Grubość słoniny Oko polędwicy Indeks potomstwa Indeks BLUP Średnia liczba prosiąt Szacowany przyrost w tuczu
BRAW Z DOBRZEJEWIC BRAW Z DOBRZEJEWIC 2KK7006 2017-02-20 6 6 991 60 149 0 10,15 0
NOLI Z DOBRZEJEWIC NOLI Z DOBRZEJEWIC G 6470 BY 2016-12-20 6 6 959 61 150 5,9 / 6,8 60 10,16 0